wymiana odbłyśników lamp po liftcie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andy_czarny
    Rider
    • 2010
    • 270

Nexus6, Dlaczego niespełnione marzenie? Nie chwaląc się sam tak sobie te drzwi wylepiłem... Wystarczą chęci a koszty można obniżyć do ceny samych materiałów

[ Dodano: Sro 05 Maj, 10 22:09 ]
    Martens, Co do kosztów to kable już od ok 50pln Dystanse Powe 38pln srubki do dystansów 2 pln, Zestaw Dynamatu na dwoje drzwi 299 plus dwie maty Dynamat z zestawów Bulk po 80pln za sztuke na zewnętrzne poszycie. Na to jak chcesz to jeszcze gąbka tłumiąca STP za 50 pln na drzwi. Robocizna może być własna...
    przykładowe linki gdzie to znaleźć:
    Uwaga!Przy zakupie głośnikĂłw Power Bass dystanse za 1zł! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:Dystans z MDFu pod głośnik 165mm do skody octavi 1.Dystans przykręcany jest w te same miejsca co fabryczny plastikowy adapter. Wymiary pierścienia to otwĂłr na głośnik 144mm grubość 40mm.Uwaga: zalecany montaĹź przy uĹźyciu śrub z łbem zamkowym (z gwintem metrycznym M6) wymaga to wyjecia fabrycznych plastikowych kołkĂłw mozna zamĂłwić kpl 6 śrub z nakretkami (dodatkowa opłata 2zł za kpl) otwory pod wkrety mocujące głośnik trzeba zawiercić wiertłem (2-3mm)  zapobiegnie to ukręceniu wkrętĂłw lub rozwarstwieniu pierścienia dystans mdf daje się przykrecić do drzwi tylko w jednej pozycji   Wszystkie dystanse po frezowaniu są szlifowane a następnie nanoszone są 3 specjalne warstwy zabezpieczające przed wilgocią. Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskać szczelną i gładką błyszczącą powłokę na całej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii cięcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnętrza mdfu.,Octavia 1 - dystans MDF pod głośnik 165mm (2 sztuki)

I jeszcze zdjęcie z dodatkową gąbką wygłuszającą:
    Moja Czerwona menda:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60507
  • sito
    Drive
    • 2009
    • 69

mam zamiar wymienić odbłyśniki w lampach z anglika na europejskie zeby było ciekawiej do anglika z halogenem włożyć odbłyśnik z europy lamy która nie miała halogena. czy odbłyśniki z lamp halogen i bez sa takie same czy operacja ma szansę powodzenia, moze ktoś już się mierzył z tym?

Komentarz

• b-bar01
      Elegance
      • 2007
      • 985
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez sito
      mam zamiar wymienić odbłyśniki w lampach z anglika na europejskie
      mozliwe problemy:
      1. rozklejenie a nastepnie szczelne sklejenie lamp (fabrycznie stopione są mikrofalowo)
      2. mogą nie pasować mocowania samych odblyśników.
      *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• sito
        Drive
        • 2009
        • 69

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=12400 odnośnie rozklejenia to mam zamiar zastosować sie do opisu a z odbłyśnikami liczę na pomoc forum

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez sito
          odnośnie rozklejenia to mam zamiar zastosować sie do opisu
          lampy z przciwmgielnymi są zgrzewane a nie klejone, przynajmniej ja tak mam w lampach z anglika, w opisie jest zdanie na ten temat, ale próbuj, może sie uda.
          *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• zgucio
            Rider
            • 2007
            • 691

b-bar01, moje są klejone mam drugi komplet lamp po lifcie i oba były klejone a te co mam obecnie kupiłem trzy miesięczne bo koleżka zmienił na ksenony

w pierwszych co miałem jedna lampa sama sie rozkleiła

sito, zrób tak jak pisałem ci na PW powinno być dobrze

tu masz pomoc http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...malowanie+lamp
            ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• sito
              Drive
              • 2009
              • 69

dzieki wszystkim za info w święta się zabieram dam znać o wyniku .wesołych wszystkim

Komentarz

Pracuję...